Плескавица на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Плескавица на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Много ни се усладиха тези плескавици!"

Необходими продукти

  • телешка кайма - 1 кг
  • колбас - 300 г шунка или пушени гърди
  • кашкавал - 300 г
  • люти чушки - 2 броя
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • червен пипер - млян, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте възможно най-ситно почистените люти чушки и чесъна и ги объркайте хубаво с каймата.

Нарежете също много ситно колбаса, настържете кашкавала и заедно ги объркайте с подправките. Оформете с влажни ръце голямо кюфте от каймата.

Сложете посредата 1 с.л. от плънката и покрийте с второ по-малко кюфте. Притиснете внимателно, за да оформите добре плескавиците.

Така се правят и останалите плескавици с телешко. Подреждат се в намазнена тава плескавиците с кашкавал и се пекат в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Вкуси плескавици на фурна!

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка: