Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнена риба с шамфъстък и стафиди

Пълнена риба с шамфъстък и стафиди

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9219581k
Пълнена риба с шамфъстък и стафиди
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
25/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • риба - около 2 кг, шаран, паламуд, лаврак
  • стафиди - 1 к.ч.
  • шамфъстък - 1 к.ч., белен
  • ориз - 1 ½ ч.ч.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • зехтин - ½ к.ч.
  • магданоз - ½ връзка
  • лимони - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме рибата отвътре и отвън.

Измиваме ориза добре и го заливаме със солена вода да престои за 30 минути.

В съд върху котлона запържваме ситно нарязания лук, стафидите и шамфъстъците в зехтина.

Прибавяме изцедения ориз, солта и черния пипер.

С получената смес пълним рибата и я зашиваме с конец.

Отгоре я намазваме с червен пипер и редим тънко нарязани резени лимони и домати.

Печем я в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 1 час.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: