Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Кремсупа с батат и джинджифил

Кремсупа с батат и джинджифил

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Кремсупа с батат и джинджифил2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • картофи - 800 г батат
  • моркови - 1 брой
  • джинджифил - 1 с.л. пресен настърган
  • къри - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • сметана - 200 мл заквасена
  • яйца - 1 брой
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги сложете да се сварят хубаво във вода заедно с нарязания по-едро морков. Готовите картофи се пасират заедно с водата им, като се добавя джинджифила, сол и черен пипер на вкус и останалите подправки.

Отделно разбийте сметаната с яйцето и като темперирате двете течности, прибавете сметановата смес към супата. Опитайте на вкус и при нужда добавете още подправки. Поднесете Кремсупа с батат и джинджифил топла.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: