Солен кейк с праз и шунка

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
19
8106
28/11/2011
"Не жалете шунката, защото колкото повече шунка, толкова по-вкусен солен кейк "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 791
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете накълцания праз в маслото до омекване.

Разбийте яйцата, добавете сметаната, брашното с бакпулвера и накрая объркайте с лъжица заедно с нарязаната на парченца шунка и запържения праз, заедно с мазнината му.

По желание добавете малко сол и щипка черен пипер. Изпечете кекса в намазнена тава или форма за кекс на 180 градуса.

Рейтинг

5 13
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Илияна Апостолова
По принцип празът се заменя с лук- предполагам и тук ще може.
0
0
Криска
Криска
15.07.2013 08:28
А вместо праз може ли да сложа нещо друго?
0
0
koko6inka
koko6inka
11.01.2012 16:38
Задължително ще го пробвам,изглежда много вкусен!!
1
0