Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кейк с извара и яйца

Солен кейк с извара и яйца

Солен кейк с извара и яйца
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Солен кейк с извара и яйца - оригинална рецепта, с която ще впечатлите гостите си"

Необходими продукти

  • брашно от лимец - 1 ч.ч.
  • оризово брашно - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • извара - 6 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • копър - 2 ч.л. сушени връхчета
  • сол - 1 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното от лимец се разбърква много добре с брашното от ориз.

Прибавя се бакпулверът и се разбърква много добре.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Прибавя се изварата и киселото мляко.

Разбърква се до получаване на хомогенна смес.

Сместа за нашия солен кекс се изсипва в брашното.

Разбърква се много добре с тел.

Връхчетата от копър се заливат с олио и се оставят да се накиснат за 10 мин, след което се прибавят към сместа.

Сместа се посолява и се разбърква много добре.

Изсипва се в тава върху хартия за печене.

Соленият кейк с извара и яйца се пече 40 мин в предварително загрята фурна на 160 градуса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: