Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кейк с глазура от крема сирене

Солен кейк с глазура от крема сирене

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Солен кейк с глазура от крема сирене
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Страхотен кекс за сутрешна или следобедна закуска"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 8 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • крема сирене - 2 с.л.
  • кашкавал - 50 г настърган
  • сирене - 100 г натрошено
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 200 г
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • крема сирене - 4 с.л. натурално
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбиваме яйцата с киселото мляко, прибавяме разтопеното на водна баня масло с крема сирене, кашкавала, натрошеното сирене, шарената сол и разбъркваме отново.

Накрая малко по малко прибавяме пресятото брашно с бакпулвера.

Готовата смес изсипваме в намазнена и набрашнена форма за кекс.

Печем вкусния солен кейк в предварително загрята фурна на 180°С за 25 минути.

Внимателно изваждаме готовия кейк от формата, слагаме го на поднос и докато е още топъл, го намазваме соления кейк с глазура от крема сирене.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: