Солен гъбен кейк

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Солен гъбен кейк1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Гъбеният кейк поднасяме топъл, за да бъде още по-мекичък и вкусен"

Необходими продукти

  • яйца - 4 броя
  • олио - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 350 г
  • гъби - 100 г
  • сирене - 100 г
  • праз - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцата, олиото, млякото, бакпулвера и брашното приготвяме тесто за кекс. В малко мазнина запържваме нарязания на ситно лук и гъбите.

След като се запържат добре, ги изваждаме от мазнината и ги смесваме с натрошеното сирене.

В намазнена форма за кекс изсипваме половината от кексовото тесто, отгоре слагаме от плънката и покриваме с останалата част от кексовото тесто.

Печем този солен кекс в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути.

Поднасяме готовия солен гъбен кейк, докато е още топъл.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: