Начин на приготвяне
Смелете в блендер гризините и ги смесете с разтопеното масло.
Сложете хартия за печене на дъното на тава с диаметър 20 см. Сипете гризините и ги заравнете хубаво. Сложете в хладилник.
Разтворете желатина в студена вода за 10-тина минути.
Затоплете сметаната и пуснете вътре омекналия желатин. Бъркайте до пълното му разтваряне.
В купа смесете крема сиренето и киселото мляко. Сипете сметаната и разбъркайте до гладкост.
Поръсете с бял пипер и сол.
Прецедете през цедка, за да се получи хомогенен крем. Сипете върху основата и покрийте с формата с фолио за свежо съхранение.
Приберете соления кекс в хладилник за няколко часа.
Украсете с чери домат, стръкове магданоз и резени варено яйце.
Соленият кейк с крема сирене и сметана е готов.