Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кейк с крема сирене и сметана

Солен кейк с крема сирене и сметана

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Солен кейк с крема сирене и сметана3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
34 мин.
Порции
8
"Солен кейк с крема сирене и сметана - с удоволствие ще го опитаме"

Необходими продукти

  • сметана - 200 мл неподсладена (или прясно мляко)
  • крекери - 150 грама (или гризини)
  • желатин - 10 грама
  • масло - 100 грама
  • крема сирене - 300 грама
  • кисело мляко - 120 грама
  • бял пипер - 2 - 3 зрънца
  • за украсата
  • чери домати - 1 брой
  • яйца - 2 броя
  • магданоз - стебла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете в блендер гризините и ги смесете с разтопеното масло.

Сложете хартия за печене на дъното на тава с диаметър 20 см. Сипете гризините и ги заравнете хубаво. Сложете в хладилник.

Разтворете желатина в студена вода за 10-тина минути.

Затоплете сметаната и пуснете вътре омекналия желатин. Бъркайте до пълното му разтваряне.

В купа смесете крема сиренето и киселото мляко. Сипете сметаната и разбъркайте до гладкост.

Поръсете с бял пипер и сол.

Прецедете през цедка, за да се получи хомогенен крем. Сипете върху основата и покрийте с формата с фолио за свежо съхранение.

Приберете соления кекс в хладилник за няколко часа.

Украсете с чери домат, стръкове магданоз и резени варено яйце.

Соленият кейк с крема сирене и сметана е готов.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: