Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Печен бешамел

Печен бешамел

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Печен бешамел2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • масло - 5 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 л
  • яйца - 3 бр., сварени
  • жълтъци - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • галета - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме масло с брашното до светла запръжка, прибавяме млякото и варим соса, докато се сгъсти, овкусяваме със сол и черен пипер.

Сваляме от котлона и прибавяме жълтъците, разбъркваме добре и добавяме ситно нарязаните яйца и настъргания кашкавал, размесваме добре.

Получената смес сипваме в намаслена тавичка, разпределяме 2 с.л. масло и поръсваме с галета.

Печем в предварително загрята умерена фурна, докато хване златиста коричка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: