Ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със сос Бешамел

Лазаня със сос Бешамел

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Когато правите лазаня, направете я както трябва - с Бешамел, много сърце и ... останалите продукти ще намерите в рецептата"

Необходими продукти

  • кори за лазаня - 1 пакет
  • кашкавал - 500 грама
  • кайма - 500 грама
  • гъби - 300 грама
  • лук - 1 глава
  • маслини - 100 грама
  • домати - 5 броя (големи)
  • масло - 30 грама
  • олио - 50 грама
  • прясно мляко - 500 мл.
  • брашно - 2 супени лъжици
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме лука в дълбока тенджера, след което добавяме малко червен пипер и каймата.

Когато каймата стане на малки гранули, се слагат нарязаните гъби, маслините, сол и черен пипер.

Запържваме за няколко минути и добавяме настърганите домати. Вари се докато сосът се сгъсти.

След това идва ред на соса бешамел. Разтопяваме маслото и запържваме в него 2 супени лъжици брашно.

Прибавяме прясното мляко, като бъркаме енергично. Когато сосът се сгъсти добавяме сол и черен пипер.

Корите за лазаня варим за няколко минути - една по една.

Намазваме дъното на правоъгълна тава с олио, покриваме с основния доматен сос, слагаме пласт кори, пласт сос, пласт настърган кашкавал. Продължаваме така, докато се изчерпят всички продукти.

Завършваме с пласт кори, заливаме със бешамела и върху него настърган кашкавал. Печем лазанята в умерена фурна за около 40 минути.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: