Начин на приготвяне
Запържваме лука в дълбока тенджера, след което добавяме малко червен пипер и каймата.
Когато каймата стане на малки гранули, се слагат нарязаните гъби, маслините, сол и черен пипер.
Запържваме за няколко минути и добавяме настърганите домати. Вари се докато сосът се сгъсти.
След това идва ред на соса бешамел. Разтопяваме маслото и запържваме в него 2 супени лъжици брашно.
Прибавяме прясното мляко, като бъркаме енергично. Когато сосът се сгъсти добавяме сол и черен пипер.
Корите за лазаня варим за няколко минути - една по една.
Намазваме дъното на правоъгълна тава с олио, покриваме с основния доматен сос, слагаме пласт кори, пласт сос, пласт настърган кашкавал. Продължаваме така, докато се изчерпят всички продукти.
Завършваме с пласт кори, заливаме със бешамела и върху него настърган кашкавал. Печем лазанята в умерена фурна за около 40 минути.