Задушено говеждо по болярски

26/05/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне50 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо170 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо250
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 1 кг бонфиле
  • масло - 75 г
  • олио - ½ ч.ч.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме филето на порции като за пържоли. Начукваме го много добре.

В тиган със сгорещено олио всяко парче, вадим ги и ги намазваме с горчица.

В дълбок съд от йенско стъкло слагаме пържолите и ги заливаме с виното, после добавяме подправките и размитото в мазнината от пърженето брашно. Заливаме с 1 чаша вода и го задушаваме във фурната на 180 градуса за около 2 часа - до сгъстяване на соса.

Поднасяме с ориз или пържени картофи. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар