Начин на приготвяне
Изпържете леко в масло нарязаното на парчета, начукано и посолено свинско месо.
Извадете свинските късчета и в същата мазнина изсипете нарязаното на парчета говеждо месо, добавете черния пипер и солта и пържете на тих огън около 25 мин.
Прехвърлете парчетата говеждо в тенджера, наръсете с брашното, разбъркайте, налейте виното, оцета и 100 мл вряла вода, добавете зърната черен пипер и дафиновия лист, захлупете и задушавайте, докато месото омекне напълно.
Добавете 10 мин. преди края на задушаването изпържените свински парчета и задушения в масло нарязан лук, разбъркайте, захлупете и задушавайте до омекване.
Сварете сушените сливи до полуомекване, махнете им костилките и ги пасирайте.
Смесете сливите с накиснатия в млякото сух хляб, който сте изстискали, 300 мл от соса, в който са се задушавали месата, канелата и захарта и оставете да соса да кипне.