Пикантна лазаня с тортили

11/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо774
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тортилите: Сипваме продуктите с купа и замесваме средно меко тесто, което оставяме да почине за 30 минути.

От тестото късаме парчета с големината на яйце. Разсточваме ги на кори с големината на тигана, в който ще ги печем.

Печем тортилите на сух тефлонов тиган от двете страни.

За плънката: Почистеният лук и чесън режем на ситно и ги запържваме в загретия зехтин, добавяме ситно нарязаните люти чушки и моркова, запържваме за кратко и добавяме каймата и кимиона, пържим и внимаваме да се изпари водата и каймата да стане на трохи.

Добавяме отцедения боб, разбъркваме и добавяме размития в 150 мл вода лют сос, овкусяваме с останалите подправки. Намаляваме силата на котлона и оставяме да къкри на слаб огън, докато водата отново се изпари.

Редим тортилите в подходящ съд, като между тях разпределяме пълнежа, сметаната и рендосания кашкавал, последната тортиля мажем само със зехтин.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути, докато се зачерви.

Височината зависи от нас. Може да се изпече на два пъти или плънката да се загъне в тортилите.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар