Ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с 4 сирена и броколи

Лазаня с 4 сирена и броколи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
9292k17k
Лазаня с 4 сирена и броколи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Разкошна лазаня със сирена и броколи - вижте как да си я приговите."

Необходими продукти

  • кори за лазаня - 250 грама
  • овче сирене - 80 грама
  • броколи - 1 средна глава
  • синьо сирене - 100 грама
  • проволоне - 130 г (или зряла моцарела)
  • рикота - 200 грама
  • див лук - 1 малка връзка (около 20 фини стръкчета)
  • зехтин - 2 с.л.
  • Бешамел
  • прясно мляко - 600 мл пълномаслено
  • масло - 45 грама
  • брашно - 45 грама
  • индийско орехче - 2 щ.
  • бял пипер - 2 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете броколите на розички и махнете кочана им. Сварете розичките в подсолена вода за 10-тина минути, след това ги наситнете.

Сварете корите за лазаня за кратко.

Пригответе си сместа от сирената. Намачкайте овчето и синьото сирене, смесете ги с рикотата. Към тях добавете половината настъргано проволоне.

За другата част от плънката смесете броколите с наситнения див лук и зехтина.

За Бешамела загрейте маслото на слаб огън. Сипете брашното и бъркайте непрекъснато 2-3 минути, докато се появи приятен аромат.

Налейте на тънка струя горещото мляко, като не спирате да бъркате с телена бъркалка. Овкусете с бял пипер, сол и индийско орехче. Продължете да бъркате на бавен огън до сгъстяване на соса.

Сипете 3-4 лъжици Бемашел на дъното на правоъгълна тава. Слагайте по 3 кори за лазаня, след това смес от броколите и сирената и завършвайте с Бешамел.

Следва нов ред кори, плънка и сос, така до изпчерпване на продуктите. Последният ред се залива само с Бешамел, след което се поръсва с останалото проволоне.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете лазанята до апетитна коричка. Накрая може да увеличите на 190 градуса.

Лазанята с 4 сирена и броколи е готова.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: