Начин на приготвяне
Разделете броколите на розички и махнете кочана им. Сварете розичките в подсолена вода за 10-тина минути, след това ги наситнете.
Сварете корите за лазаня за кратко.
Пригответе си сместа от сирената. Намачкайте овчето и синьото сирене, смесете ги с рикотата. Към тях добавете половината настъргано проволоне.
За другата част от плънката смесете броколите с наситнения див лук и зехтина.
За Бешамела загрейте маслото на слаб огън. Сипете брашното и бъркайте непрекъснато 2-3 минути, докато се появи приятен аромат.
Налейте на тънка струя горещото мляко, като не спирате да бъркате с телена бъркалка. Овкусете с бял пипер, сол и индийско орехче. Продължете да бъркате на бавен огън до сгъстяване на соса.
Сипете 3-4 лъжици Бемашел на дъното на правоъгълна тава. Слагайте по 3 кори за лазаня, след това смес от броколите и сирената и завършвайте с Бешамел.
Следва нов ред кори, плънка и сос, така до изпчерпване на продуктите. Последният ред се залива само с Бешамел, след което се поръсва с останалото проволоне.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете лазанята до апетитна коричка. Накрая може да увеличите на 190 градуса.
Лазанята с 4 сирена и броколи е готова.