Начин на приготвяне
Сваряваме корите за лазаня и ги отцеждаме от водата.
Нарязваме чесъна на дребно и го задушаваме за 2 секунди в сгорещения зехтин. Добавяме гъбите и каймата и задушаваме още 10-12 минути при постоянно разбъркваме. Добавяме босилека, солта, черния пипер и доматеното пюре и разбъркваме.
Подреждаме един ред кори в правоъгълна тавичка. Отгоре сипваме малко сметана, поръсваме с моцарела, пармезан, подреждаме няколко парченца топено сирене и отгоре разпределяме 3-4 лъжици от сместа с каймата. Поставяме втори ред кори и разпределяме продуктите по същия начин. Завършваме с кори. Покриваме с алуминиево фолио и печем лазанята с кайма 15 минути на 200 градуса.
След това махаме фолиото, поръсваме лазанята с кашкавал и връщаме във фурната за още 15 минути.
Нашата вкусна лазаня със сирена и кайма е готова.