Ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със сирена и кайма

Лазаня със сирена и кайма

Лазаня със сирена и кайма
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
16/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Лазаня с чудна плънка от кайма и различни сирена"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 пакет
  • кайма - 300 г
  • моцарела - 200 г - настъргана /за пица/
  • топено сирене - 200 г
  • пармезан - 100 г - настърган
  • доматено пюре - 100 мл
  • сметана - 200 мл
  • босилек - 1 с.л. сушен
  • гъби - 5 бр. настъргани
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 2 щипки, смлян
  • кашкавал - около 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме корите за лазаня и ги отцеждаме от водата.

Нарязваме чесъна на дребно и го задушаваме за 2 секунди в сгорещения зехтин. Добавяме гъбите и каймата и задушаваме още 10-12 минути при постоянно разбъркваме. Добавяме босилека, солта, черния пипер и доматеното пюре и разбъркваме.

Подреждаме един ред кори в правоъгълна тавичка. Отгоре сипваме малко сметана, поръсваме с моцарела, пармезан, подреждаме няколко парченца топено сирене и отгоре разпределяме 3-4 лъжици от сместа с каймата. Поставяме втори ред кори и разпределяме продуктите по същия начин. Завършваме с кори. Покриваме с алуминиево фолио и печем лазанята с кайма 15 минути на 200 градуса.

След това махаме фолиото, поръсваме лазанята с кашкавал и връщаме във фурната за още 15 минути.

Нашата вкусна лазаня със сирена и кайма е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: