Начин на приготвяне
Обелете патладжана, посолете и оставете за половин час. Изпържете го в тиган с малко мазнина или на грил тиган. Извадете и заделете.
В тиган загрейте 3 с.л. зехтин и запържете праза, нарязан на дребно. Добавете морковите, а след няколко минути и каймата. Пържете, докато стане на трохи.
Сложете бялото вино и изчакайте да изври алкохолът. Добавете доматеното пюре, солта, черния пипер, индийското орехче и босилека. Варете около 15 минути и изключете.
Направете Бешамела, като разтопите в касерола кравето масло с олиото. Запържете брашното, докато промени цвета си. Разредете с прясното мляко, без да спирате да бъркате. Добавете подправките и варете до желаната гъстота.
Подгответе корите за лазанята според указанията на опаковката.
На дъното на тавичка за печене сложете малко от Бешамела и подредете ред с кори лазаня. Сложете от сместа с кайма, парчетата пържен патладжан и малко от Бешамела.
Отново кори лазаня, кайма, патладжан....до изчерпване на количествата. Завършете апетитната лазаня с кори.
Излейте останалия Бешамел отгоре, поръсете с кашкавал и печете лазанята с патладжани и кайма в загрята фурна на 200 градуса до готовност.