Ezine.bg»Рецепти»Паста»Паста с шунка и горгонзола

Паста с шунка и горгонзола

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Паста с шунка и горгонзола1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • паста - 450 г фусили или друг вид паста по избор
  • шунка - 175 г пушена
  • сметана - 225 мл
  • печурки - 225 г
  • горгонзола - 60 г
  • магданоз
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете вода на котлона да заври. Нарежете шунката на кубчета. Сипете нарязаните гъби в дълбока тенджера заедно със сметаната, малко черен пипер и индийското орехче.

След като сместа заври, намалете огъня и варете, докато сметаната започне да се сгъстява, като разбърквате често. Сварете макароните според указанията на опаковката.

През това време натрошете сиренето и нарежете магданоза. Свалете от котлона сгъстената сметана, добавете към нея сиренето и разбъркайте, за да се стопи.

Прибавете шунката към соса и загрейте, но на тих огън.

Добавете магданоза, разбъркайте и залейте макароните със сос.

Паста с шунка и горгонзола - вкусни макарони по италианска рецепта!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: