Тортиля с патладжан

Тортиля с патладжан
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
26/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • пресен чесън - 2 стръка
  • яйца - 10 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжана, измийте и нарежете на кубчета. Обелете лука и чесъна. Нарежете на дребно.

Загрейте тиган с няколко лъжици зехтин и ги запържете, докато променят цвета си.

Добавете патладжана и пържете до омекване.

В голяма купа разбийте яйцата със солта.

Излейте в тигана и намалете котлона на ниска степен. Изчакайте да стегне и обърнете с помощта на голяма чиния.

Изпечете тортилята и от другата страна до готовност. Извадете и сервирайте веднага.

Тортилята с патладжан е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: