Начин на приготвяне
За тортилите: Сипваме продуктите с купа и замесваме средно меко тесто, което оставяме да почине за 30 минути.
От тестото късаме парчета с големината на яйце. Разсточваме ги на кори с големината на тигана, в който ще ги печем.
Печем тортилите на сух тефлонов тиган от двете страни.
За плънката: Почистеният лук и чесън режем на ситно и ги запържваме в загретия зехтин, добавяме ситно нарязаните люти чушки и моркова, запържваме за кратко и добавяме каймата и кимиона, пържим и внимаваме да се изпари водата и каймата да стане на трохи.
Добавяме отцедения боб, разбъркваме и добавяме размития в 150 мл вода лют сос, овкусяваме с останалите подправки. Намаляваме силата на котлона и оставяме да къкри на слаб огън, докато водата отново се изпари.
Редим тортилите в подходящ съд, като между тях разпределяме пълнежа, сметаната и рендосания кашкавал, последната тортиля мажем само със зехтин.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути, докато се зачерви.
Височината зависи от нас. Може да се изпече на два пъти или плънката да се загъне в тортилите.