Начин на приготвяне
Сварете пастата според указанията на опаковката до степен al dente в леко посолена вода и лъжичка зехтин или олио.
Докато пастата се свари почистете 1-2 скилидки чесън и ги нарежете на ситно.
Нарежете също чери доматите на две половинки.
Загрейте 2 с.л. зехтин и запържете за кратко чесъна, колкото да отпусне аромата си.
След това прибавете чери доматите и разбъркайте.
След минута добавете отцедените лингуини и 50 мл от водата, в която е вряла.
Оставете на котлона за още 2-3 минути, докато течността се абсорбира.
Накрая прибавете пълна лъжица песто Дженовезе, разбъркайте и сервирайте тази вкусна и много бърза паста с чери домати и песто поръсена с настърган пармезан.
Бон Апети!