Пълнено пиле със сушени плодове на шиш

05/08/2016
"Хем сладко, хем солено, но най-вече - супер вкусно пълнено пиле, изпечено на шиш "
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо264
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза в подсолена вода заедно със сушените плодове. Преди пълното сваряване добавяме орехите. Оставят се известно време под капак и сваляме тенджерата от огъня.

Заливаме с разтопеното масло и сока от нар.

С тази плънка пълним предварително измитото, подсушено и поръсено със сол и малко лют пипер пиле. Зашиваме отвора и нанизваме пилето на шиш.

Печем, докато добие златисто-кафеникав цвят, като от време на време мажем с масло.

Може да изпечем пилето и във фурната.

Поднасяме с варени кестени или салата.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар