Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено пилешко с бира в йенска тенджера

Печено пилешко с бира в йенска тенджера

Печено пилешко с бира в йенска тенджера
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
04/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
160 мин.
Порции
2
"Сервираме със салата по избор печеното пилешко с бира"

Необходими Продукти

  • пилешки - 4 бр. бутче или подбедро
  • подправка за пиле - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • краве масло - 20 г
  • бира - 1 к.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези печени пилешки бутчета пилешкото месо се измива отцежда се и се подсушава. Поставя се в тавичка и се овкусява с подправката за пиле и солта. Полива се с 2 с.л. олио.

Обърква се.

Поръсва се с черния пипер и се остава за 1 час да поеме ароматите.

Премества се в йенска тенджера. Нарязва се чесънът.

Отгоре върху пилето се нарязва кравето масло.

Налива се бирата, похлупва се с капака и се поставя във фурната.

Включва се на 250°C и се пече 1 час и половина, да се получи златиста коричка на апетитното печено пиле.

Сервираме със салата по избор печено пилешко с бира в йенска тенджера.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: