Начин на приготвяне
Измиваме подготвеното цяло пиле и го подсушаваме с абсорбираща хартия. Слагаме го в тава.
Правим марината, като смесваме в купа лимоновия сок, зехтина, настъргания джинджифил, натрошените скилидки чесън, кърито на прах, солта и черния пипер.
Разбъркваме хубаво сместа и я изсипваме върху цялото пиле. Оставяме го да се маринова поне за 30 минути, но може да го оставим и за цяла нощ в хладилник.
Правим чесновия сос, като смесваме в малка купичка натрошените скилидки чесън, майонезата, кърито на прах и смления бял пипер. Увиваме купичката с фолио и я слагаме в хладилник, докато дойде времето да я ползваме.
Загряваме барбекюто. Махаме пилето от маринатата и го набучваме на шиша за печене на барбекюто. Печем го около 50 минути или по наша преценка.
Готовото печено пиле трябва да е крехко отвътре и с хрупкава и златиста коричка отвън. Сервираме незабавно с чесновия сос.
Изключително вкусно пикантно печено пиле на шиш.