Свински врат

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
24/05/2011
"Запасете се с търпение, за да се маринова месото, а след това поканете приятелите си, за да споделите с тях своя кулинарен шедьовър!"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 118
  • Преглеждания за месеца455
  • Преглеждания за седмицата69
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете свинския врат и добре го увийте с конец или канап, за да се получи стегнато равномерно широко руло. Смесете соевия сос и водката, виното и с помощта на спринцовка, инжектирайте свинското от всички страни. Смесете 1/2 от горчицата, меда и сол на вкус и намажете равномерно месото.

Сложете го в хладилника, покрито с фолио за една нощ (12 часа). Загрейте малко мазнина в голям тиган и запържете свинския врат от всички страни, колкото да си смени цвета. След това го овкусете с останалата смес от горчица, мед и сол и го натрийте добре с всички други подправки.

Прехвърлете месото в намазнена тава, долейте виното и малко гореща вода. Покрийте добре с фолио и сложете да се изпече за около 50 минути на 220 градуса, ако искате да остане леко зачервено отвътре. Ако не, го доопечете докрай.

Опеченият свински врат оставете да престои за около 15 минути в изключена фурна.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
19.25 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 3
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
нина
нина
25.01.2015 12:14
Ами ест. че ще е суров аз пеках месо на 150градуса за 4 часа
2
0
Петърчо
Петърчо
05.04.2013 22:42
Хубава рецепта, а и на снимката изглежда доста добре.
0
0
Иван
Иван
19.11.2011 20:01
Ами нормално е да е суров с 40 мин. печене, пък било и на 250 градуса..
Звучи вкусно, но определено се съмнявам първоначалното запържване и последващото 40 миннутно печене да са достатъчни.
4
0