Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушен свински врат със зеленчуци

Задушен свински врат със зеленчуци

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Готвите, докато месцето не стане точно толкова крехко и топящо се в устата, колкото и зеленчуците - след това - след това просто хапвате"

Необходими продукти

  • свински врат - 800 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • манатарки - 1 шепа, сухи
  • картофи - 500 г
  • домати - 250 г, стерилизирани
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на тънки пържоли и се подправя с черен пипер и сол и се запържва в сгорещено олио. Изваждат се, а мазнината се запазва.

Сушените манатарки се начупват и се заливат с гореща вода, за да омекнат. В мазнината от свинските пържоли се задушават нарязаният на полумесеци лук, отцедените манатарки и нарязаните на кубчета картофи.

Добавят се доматите, нарязаният на филийки чесън, дафиновите листа, червеният пипер, чубрицата и се овкусява със сол.

Налива се 300 мл вода и пържолите се връщат в съда при зеленчуците. Ястието се задушава на тих огън 30 – 40 минути.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: