Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печен маринован свински врат

Печен маринован свински врат

Яница НиколоваЯница Николова
Новак
224294285
Печен маринован свински врат1 / 2
04/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свински врат - 1. 5 кг , цял
  • морска сол - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 литър
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист - сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският врат се слага в тавичка и се пече в загрята фурна около 100 градуса. То може да е замразено, не пречи.

Пече се около 12 часа, по-добре от вечерта. Така месото ще е крехко и сочно.

Преди сервиране се постопява за няколко часа в предварително приготвена и изстинала саламура от водата, солта и подправките.

Сервира се нарязано на филийки с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: