Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печен маринован свински врат

Печен маринован свински врат

Печен маринован свински врат2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • свински врат - 1. 5 кг , цял
  • морска сол - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 литър
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист - сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският врат се слага в тавичка и се пече в загрята фурна около 100 градуса. То може да е замразено, не пречи.

Пече се около 12 часа, по-добре от вечерта. Така месото ще е крехко и сочно.

Преди сервиране се постопява за няколко часа в предварително приготвена и изстинала саламура от водата, солта и подправките.

Сервира се нарязано на филийки с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: