Яхния с кюфтета и картофи

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай126146
14/05/2011
"Още като чухме яхния огладняхме, а като разбрахме, че ще е и с кюфтета - направо нямаме търпение да стане готова "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 894
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с 1 яйце, сол, черен и червен пипер, кимион и чубрица. Омесете добре и направете от нея малки кюфтенца. Изпържете ги в сгорещено олио и ги отцедете върху салфетка.

В същата мазнина сложете да се задушат последователно лука, чесъна, моркова, чушката и нарязаните на неголеми парчета картофи. Овкусете с червен пипер и сол и долейте към 800 мл гореща вода.

Оставете ястието да заври и прибавете кюфтетата заедно с доматеният сок. Оставете яхнията да ври, докато омекнат картофите. Поднесете ястието с наситнен магданоз по желание.

Рейтинг

5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар