Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Яхния»Кюфтета яхния с картофи

Кюфтета яхния с картофи

Кюфтета яхния с картофи
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Толкова обичаната от всички яхния с кюфтенца и картофки"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г
  • картофи - 1 и 1/2 кг
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 1 шепа
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и магданоза на ситно и ги смесете с каймата, галетата, яйцето и солта.

Покрийте сместа с прозрачно фолио и я оставете за около 15 минути настрана.

Напълнете една голяма тенджера с 3 л вода и я оставете да заври.

Оформете от каймата малки кюфтенца, оваляйте ги в брашно и ги пуснете в тенджерата.

Нарежете картофите на едро и морковите на дребно - също ги добавете в съда.

Загрейте един тиган с мазнина и сипете брашното.

Щом се запържи, добавете червения пипер.

Разбъркайте запръжката и я изсипете във вкусната яхния.

Сипете доматеното пюре и я доовкусете със сол и магданоз.

След около 5 минути я махнете от котлона.

Кюфтетата яхния с картофи е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: