Начин на приготвяне
Овкусете каймата със сол, черен пипер, чубрица, яйце, галета и магданоз. Объркайте каймата с всички продукти.
Намазнете тавата, която ще използвате.
Направете кюфтенца с подправки, оваляйте в брашно и наредете в намазнената тавичка.
Обелете и измийте картофите, разрежете на две и също наредете в тавата при кюфтетата с брашно.
Нарежете на ситно лука добавете, като гледате да има навсякъде помежду кюфтетата с картофи.
Включете фурната да загрява на 220 градуса, и сложете да се запече за около 15 мин.
Вземете буркана с домати, ако има люспи ги премахнете, нарежете на парчета доматите. И част от доматения сок сложете към кюфтетата и картофите.
Отново върнете ястието с картофи във фурната за около 40 мин на 200 градуса, или до готовност.
След като яхнията с кюфтета и картофи на фурна е готова, поръсете с прясно нарязан на ситно копър.