Начин на приготвяне
Запържете ориза в 1 ч.л. от маслото докато придобие прозрачен цвят. Залейте го с 1 чаша гореща вода, посолете и оставете на тих огън докато абсорбира течността.
След като поизстине се добавя към каймата заедно с накиснатия във вода и отцеден хляб, черен пипер, яйцето и сол.
Смесете добре всичко и оставете да престои така към 30 минути. Оформете кюфтета, които се изпържват, но не до готовност. В същата мазнина се пържи лукът, нарязан на филии, посолява се и се поръсва с брашното, след което се разбърква добре.
Прибавят се червеният пипер, доматеното пюре и 1 чаша гореща вода. Кипва се сместа и се слага дафиновият лист, вари се още 10-тина минути.
След това изсипете в тавичка и отгоре наредете кюфтетата. Около тях наредете филии от доматите, прибавят се лютата чушка и чубрица на вкус. Ястието се пече около 25 минути в умерено загрята фурна.