Начин на приготвяне
Започнете с омесването на каймата, като прибавите продуктите за нея и замесвате до еднородна смес и оставете настрани.
Обелете и нарежете лука на ситно, чушката и моркова на малки кубчета. Нагрейте олиото и добавете нарязания зеленчук заедно с граха и доматеното пюре, запържете за кратко и добавете червения пипер.
Налейте топла вода, колкото да покриете зеленчука, и добавете дафиновия лист, варите за около 5 минути.
През това време оформете малки кюфтета от каймата, оваляйте ги в брашно и ги пуснете едно по едно във врящия зеленчук, варите още за около 15 минути.
Преди да свалите ястието от огъня, посолете на вкус и поръсете с нарязания магданоз, разбъркайте и премахнете готовото ястие.
Оставете тенджерата при затворен капак за около 10-15 минути преди да сервирате яхнията.