Начин на приготвяне
Към каймата прибавяме яйцето, измития и малко сварен ориз, чубрица и черния пипер. Оформяме си кюфтета, който оставяме на страна.
Обелваме моркова и настъргваме на ренде. Праза почистваме и измиваме добре, след което нарязваме на колелца.
В тенджера поставяме олиото и към него добавяме праза, морковите, доливаме малко водичка, за да се задушат.
След като останат на мазнина, прибавяме червения пипер, солта и брашното, като разбъркваме и веднага наливаме вода около литър.
Оставяме така за около 5-10 минути и след това прибавяме, кюфтетата и скилидките чесън.
Варим, яхнията, докато продуктите са сварени.
Накрая поръсваме нашата яхния с кюфтета с магданоза и отнемаме от котлона.