Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешка яхния по селски

Пилешка яхния по селски

Пилешка яхния по селски
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Простичка, но много вкусна е тази пилешка яхнийка. Ще си оближете пръстите"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • брашно - 2 с.л
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода. След като се свари месото се обезкостява и нарязва на по-малки парчета.

В друг съд се загрява олио и в него се запържва брашното. Прибавя се червеният пипер и след кратко разбъркване се слагат доматите. Сосът се разрежда с бульонът, в който е вряло пилешкото месо.

Ако е необходимо се прибавя още малко сол. Щом сосът заври се прибавя нарязаното месо и яхнията се готви още малко.

В купичка се счукват скилидките чесън. Яйцето се разбива заедно със счукания чесън и се прибавя към яхнията.

Разбърква се леко, така че яйцето да стане като на конци. Накрая се прибавя пресен магданоз, нарязан на ситно. Поднасяме пилешката яхния топла.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: