Начин на приготвяне
Пилешкото месо се сварява в подсолена вода. След като се свари месото се обезкостява и нарязва на по-малки парчета.
В друг съд се загрява олио и в него се запържва брашното. Прибавя се червеният пипер и след кратко разбъркване се слагат доматите. Сосът се разрежда с бульонът, в който е вряло пилешкото месо.
Ако е необходимо се прибавя още малко сол. Щом сосът заври се прибавя нарязаното месо и яхнията се готви още малко.
В купичка се счукват скилидките чесън. Яйцето се разбива заедно със счукания чесън и се прибавя към яхнията.
Разбърква се леко, така че яйцето да стане като на конци. Накрая се прибавя пресен магданоз, нарязан на ситно. Поднасяме пилешката яхния топла.