Кюфтета яхния

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Кюфтета яхния1 / 2
10/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Стане ли дума за кюфтета, бройте ни - всякак ги обичам, особено на вкусна яхния"

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 500 гр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 к. ч.
  • доматена салца - 150 гр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бульон - 1 кубче
  • брашно - 2 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се лука до златисто, прибавя се брашното и червения пипер. След 2-3 минути добавяме и доматите. Доливаме около 700 мл вода.

След като заври пускаме кюфтенцата, направени от каймата, ориза и чубрицата с малко сол и черен пипер. (предварително оваляни в брашно)

Накрая прибавяме бульона и оставяме да къкри на слаб огън 30-40 минути.

Рейтинг

4.7
512
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
Като ,че ли човек не може да се довери сто процента на тези рецепти,скоро правих един сладкиш с грис и нищо не стана.
13.01.2020 22:15
Русева
Русева
Гълъбинче,много разнообразие има в кулинарията/по региони,вкусове и т.н./.Първо се научи да пишеш грамотно!
06.02.2015 17:17
7
гълъбина
гълъбина
милички това неса куфтета със сос това са голи сърмички или гуверлаци и зашто недавате начина по които се омесва каимата и при куфтетата със сос несе слага ориз първо се пържат и след това се пускат във соса да поврат.
03.07.2013 11:55
8