Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Кюфтета яхния с картофи и гъби

Кюфтета яхния с картофи и гъби

Кюфтета яхния с картофи и гъби
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
21/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • за кюфтенцата
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - връзка
  • сух хляб - 1 филийка
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • галета - 3 с.л.
  • за яхнията
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • домати - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • целина - стрък
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с дребно нарязания лук и магданоз. Накиснете филийката хляб в млякото, изстискайте и сложете и нея. Добавете подправките. Месете, докато стане на парцали. Оформете малки кюфтенца. Оваляйте в галетата и изпържете в тенджера с олио. Извадете и заделете.

В същата мазнина запържете лука, моркова, чушката и целината, нарязани на дребно. Добавете гъбите ( предварително обелени и нарязани на филийки) и картофите, наряза на кубчета. Запържете за кратко. Сложете червения пипер, а след няколко минути налейте вода или бульон.

Изчакайте да заври и добавете поправките. Обелете домата, нарежете на парчета. Сложете и него в тенджерата, заедно с кюфтенцата. Варете на среден котлон яхнията с кюфтета 15- 20 минути или до готовност на картофите.

Малко преди да изключите, разтворете брашното в малко вода и сгъстете яхнията с картофи и месо. Извадете, поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Бележка: Ако не обичате лук, можете да го изпуснете и да си приготвите кюфтета без лук. Във всеки случай ще имате невероятна Кюфтета яхния с картофи и гъби.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: