Начин на приготвяне
Омесете каймата с дребно нарязания лук и магданоз. Накиснете филийката хляб в млякото, изстискайте и сложете и нея. Добавете подправките. Месете, докато стане на парцали. Оформете малки кюфтенца. Оваляйте в галетата и изпържете в тенджера с олио. Извадете и заделете.
В същата мазнина запържете лука, моркова, чушката и целината, нарязани на дребно. Добавете гъбите ( предварително обелени и нарязани на филийки) и картофите, наряза на кубчета. Запържете за кратко. Сложете червения пипер, а след няколко минути налейте вода или бульон.
Изчакайте да заври и добавете поправките. Обелете домата, нарежете на парчета. Сложете и него в тенджерата, заедно с кюфтенцата. Варете на среден котлон яхнията с кюфтета 15- 20 минути или до готовност на картофите.
Малко преди да изключите, разтворете брашното в малко вода и сгъстете яхнията с картофи и месо. Извадете, поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
Бележка: Ако не обичате лук, можете да го изпуснете и да си приготвите кюфтета без лук. Във всеки случай ще имате невероятна Кюфтета яхния с картофи и гъби.