Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Печени кюфтета яхния

Печени кюфтета яхния

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Печени кюфтета яхния2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Яхния, ама във фурната, защото така става най-вкусна"

Необходими продукти

  • кайма - 600 г смес
  • лук - 4 големи глави
  • ориз - 1 к.ч.
  • хляб - 1 суха филийка (без кората)
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати - 3 - 4 бр.
  • люти чушки - 1 малка
  • дафинов лист
  • масло - 1/3 пакетче
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете ориза в 1 ч.л. от маслото докато придобие прозрачен цвят. Залейте го с 1 чаша гореща вода, посолете и оставете на тих огън докато абсорбира течността.

След като поизстине се добавя към каймата заедно с накиснатия във вода и отцеден хляб, черен пипер, яйцето и сол.

Смесете добре всичко и оставете да престои така към 30 минути. Оформете кюфтета, които се изпържват, но не до готовност. В същата мазнина се пържи лукът, нарязан на филии, посолява се и се поръсва с брашното, след което се разбърква добре.

Прибавят се червеният пипер, доматеното пюре и 1 чаша гореща вода. Кипва се сместа и се слага дафиновият лист, вари се още 10-тина минути.

След това изсипете в тавичка и отгоре наредете кюфтетата. Около тях наредете филии от доматите, прибавят се лютата чушка и чубрица на вкус. Ястието се пече около 25 минути в умерено загрята фурна.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: