Крем София

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
570
10
1k
21/04/2011
"Перфектният десерт трябва да отговаря на три условия - да е ароматен, лек и лесен за приготвяне - точно като този разкошен крем София "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции6-8 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 946
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изстискайте хубаво сока от портокалите. Смесете го със захарта и добавете настърганата кора от 3 портокала и 3 с.л. вода. Разбийте жълтъците и ги прибавете към портокаловата смес. Сложете я да се вари на водна баня до сгъстяване, като непрекъснато бъркате.

Отделно разбийте белтъците на гъст сняг с малко сол. Щом портокаловият крем изстине, ги добавете внимателно към него и объркайте добре.

Разбийте сметаната с пудра захар. В десертни купички изсипете част от крема, сметана, пак крем и пак сметана. Кремът се поднася охладен с резени банан.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
катя
катя
08.08.2011 15:42
Обикновено белтъци се разбиват с щипка сол.
0
0
кими
кими
08.08.2011 14:40
Колко е количеството сол ?
0
0