Ванилен крем

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Ванилен крем1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 200 г
  • прясно мляко - 250 г
  • ванилия - 1 шушулка или 3 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, захарта, прясното мляко и ванилията. Ако използвате шушулка, остържете вътрешната ѝ част и добавете само нея. Самата шушулка може да сложите в буркана си със захар и след известно време може да имате страхотна ванилова захар.

Разбитите съставки сложете на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти. След това снемете и разбивайте, докато се охлади. Използвайте ваниления крем за гарниране и пълнене на сладки и сладкиши.

Забележка: За да стане по-лесно кремът, може да добавите 1 с.л. брашно преди да го сложите на котлона.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: