Сочна пуйка в марината

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Сочна пуйка в марината2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
225 мин.
Порции
12
"Този път няма да мариноваме пуйката, а направо ще я инжектираме с марината - за перфектни резултати и максимален вкус"

Необходими продукти

  • пуйка - 1 бр. около 6 кг
  • сол - 2 щипки
  • чесън - 1 щипка на прах
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • за маринатата
  • олио - 3 с.л.
  • кленов сироп - 3 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • пилешки бульон - 160 мл от кубчета
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • чесън - 2 щипки на прах
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • чили сос - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото, кленовият сироп, соевият сос, пилешкият бульон, лимоновият сок, солта, черният пипер и чили сосът се смесват.

Чесънът на прах се добавя към маринатата. Сместа се загрява на бавен огън, без да кипва, и след около 8 минути се сваля от котлона.

Пуйката се измива и с помощта на спринцовка се пробива на няколко места, и в месото се инжектира маринатата. Пуйката се натрива със сол, чесън на прах и черен пипер.

Слага се в плик за печене, в който се правят 6 разреза за излизане на пара. Пече се 3 часа и половина на 220 градуса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: