Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Печена пуйка»Пуешки бутчета с тиквички, гъби и сметана

Пуешки бутчета с тиквички, гъби и сметана

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Никак не е трудно да приготвите перфектните пуешки бутчета, просто трябва да ги приготвите така"

Необходими продукти

  • пуешки бутчета - 3 бр.
  • тиквички - 300 г
  • гъби - 350 г пресни
  • лук - 1 глава, кромид
  • магданоз - ½ връзка
  • сметана - 100 мл
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте приготвените пуешки бутчета, подсушете ги, отделете месото от костите, нарежете го на по-едри парчета и го изпържете при непрекъснато бъркане в затопления леко зехтин за 3 мин.

През 2 мин., като разбърквате, добавете първо обеления и накълцан на ситно лук, после почистените, измити и нарязани на по-дебели филийки гъби и накрая остърганите, измити и оформени на тънки кръгчета тиквички.

Налейте сметаната, посолете, поръсете с черен пипер и гответе 4-5 мин., докато сосът се сгъсти.

Измийте магданоза, изтръскайте го от водата, нарежете го на дребно и поръсете ястието, преди да го поднесете. По желание може да поръсите и настърган кашкавал.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: