Бързи пържоли с гъбен сос

07/02/2011
"Бързо, вкусни и крехки пържоли по много лесна рецепта"
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95 374
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата51
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 броя пържоли
  • гъби - 1 малък буркан
  • супа - 1 пакетче на прах от гъби
  • масло - 1/2 пакетче краве
  • брашно - за панировката
  • подправки - чубрица, черен пипер + още по желание
  • ориз - 1/2 водна чаша
  • универсална подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се начукват, но не много и се панират в брашното. След това се запържват в нагрята мазнина.

Когато са готови се изваждат и се отцеждат от мазнината.

За ганитурата слагате да сварите ориза и прибавяте подправките. Водата на ориза е 1 1/2 в.ч. когато е готов. Изваждате, оформяте го във вид на топка и го слагате в чиния, където ще слагате готовите пържоли и соса.

За соса слагате в дълбок тиган маслото и малко от мазнината на пържолите, гъбите нарязани на едро. След като се задушат се прибавя предварително разбитото пакетче крем -супа в 300-400мл вода и се прибавя към гъбите.

Бърка се интензивно докато се получи гъста смес. Отстранява се от котлона.

Сервират се 2 топки ориз с пържола, поляти със соса или сложен отстрани пожелание.

Практична перфорирана дъска за рязане 27 см-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практична перфорирана дъска за рязане 27 см
6.49 лв.
5.49 лв.
Виж ››

Едно от най-необходимите кухненски пособия е дъската за рязане. Изберете нашата, за да получите удобство, качество и комфорт. Дъската за рязане е перфорирана за по-лесно отстраняване на излишните течности при обработването на продуктите.

Рейтинг

5 4
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ивкаа
ивкаа
26.02.2011 03:54
Пробвах ги и стана много вкусно. На мен не винаги ми се получаваше соса, но този път стана перфектно. Мерси много за рецептата.
1
0