Киш с яйца

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
03/12/2015
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо829
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • За блата
  • брашно - 350 г
  • масло - 200 г
  • сол - 1 к.л.
  • орехи - 50 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • За пълнежа
  • яйца - 8 бр.
  • сметана - 200 мл готварска
  • индийско орехче - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 г
  • пилешко месо - 250 г пушено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Изсипваме брашното в дълбок съд и в средата изсипваме солта и водата. Прибавяме предварително разтопеното масло и смлените орехи.

Размесваме добре тестото и оставяме да отпочине за малко. То трябва да е лепкаво, но не меко.

Разделяме го на четири парчета, които прегъваме четири пъти. Нареждаме ги едно върху друго и разточваме по дебела кора.

Поставяме кората в тавичка и облепваме стените и също.

За пълнежа:

От продуктите за пълнежа приготвяме плънката, като нарязваме пилешкото месо на ивички и поставяме най-напред върху кората.

Отгоре изсипваме сместа от яйца, сметана и подправки.

Киша печем за около 20 мин в умерена фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар