Киш с яйца

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Киш с яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • За блата
  • брашно - 350 г
  • масло - 200 г
  • сол - 1 к.л.
  • орехи - 50 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • За пълнежа
  • яйца - 8 бр.
  • сметана - 200 мл готварска
  • индийско орехче - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 г
  • пилешко месо - 250 г пушено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Изсипваме брашното в дълбок съд и в средата изсипваме солта и водата. Прибавяме предварително разтопеното масло и смлените орехи.

Размесваме добре тестото и оставяме да отпочине за малко. То трябва да е лепкаво, но не меко.

Разделяме го на четири парчета, които прегъваме четири пъти. Нареждаме ги едно върху друго и разточваме по дебела кора.

Поставяме кората в тавичка и облепваме стените и също.

За пълнежа:

От продуктите за пълнежа приготвяме плънката, като нарязваме пилешкото месо на ивички и поставяме най-напред върху кората.

Отгоре изсипваме сместа от яйца, сметана и подправки.

Киша печем за около 20 мин в умерена фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: