Начин на приготвяне
След като се подготви тестото, се оставя да изстива в хладилника за 30 мин. Фурната се загрява предварително до 200 градуса.
Тестото се разточва на тънка кора и се разстила върху намазана с масло тава, като се подрязват краищата му. Цялата повърхност се дупчи с вилица. Покрива се с восъчна хартия и се пече около 10 мин.
Плънка: Стъблата на артишока се подрязват и една трета от върховете му. Отстраняват външните, твърди листа и мъхестите сърцевини. Артишокът се реже на тънки филийки.
Задушава се заедно с лука, водата, зехтинът, водата и солта около 10-15 мин. Сиренето, яйцата, магданозът, солта, индийското орехче и пиперът се смесват.
Тестената основа се покрива със сместа от артишока и сиренето. Пече се около 35 мин.