Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Запеканки»Карфиол с кюфтенца в микровълнова фурна

Карфиол с кюфтенца в микровълнова фурна

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Карфиол с кюфтенца в микровълнова фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • карфиол - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • бяло вино - ½ ч.ч.
  • домати - 2 бр.
  • индийско орехче - ½ ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • холандски сос - 4 с.л.
  • За кюфтенцата
  • кайма - 250 г
  • хляб - 1 филия
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • кашкавал - 25 г, настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме карфиола на розички и поставяме в съд за микровълнова фурна.

Нарязваме лука и чесъна на дребно и прибавяме виното, солта и подправките и ги сипваме при карфиола.

Печем в микровълновата фурна за 15 минути на 600 градуса.

За кюфтенцата:

Лука за кюфтетата и хляба смиламе в блендер.

Нарязваме на дребно магданоза и заедно с лука и хляба омесваме с каймата.

Оформяме малки кюфтенца, които запържваме в масло на тиган за 2-3 минути, докато се зачервят. Нареждаме ги при зеленчуците.

Нарязваме доматите на четири и добавяме към другите продукти.

Печем 15 минути при 600 градуса.

Заливаме с холандски сос, поръсваме с кашкавала и печем на 450 градуса още 5 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: